Om Beboerprojekt Bispebjerg
Beboerprojekt Bispebjerg er en boligsocial helhedsplan, der dækker 9 almene fsb boligafdelinger på Bispebjerg, 3000 husstande, og flere end 6000 beboere. Du kan se vores helhedsplan her.
Det er centralt for fsb at tilbyde attraktive boliger og velfungerende boligområder, hvor beboerne trives og har indflydelse på udviklingen. I udsatte boligområder med mange sårbare beboere kræves samarbejde og helhedsorienterede løsninger. Derfor arbejder fsb aktivt med målrettede boligsociale indsatser, der i forlængelse af den lokale ejendomsdrift skal give beboerne bedre livssituation, styrket naboskab og øget mulighed for at få adgang til relevante sociale og beskæftigelsesmæssige tilbud og ydelser fra kommune og frivillige aktører.
Det boligsociale arbejde skal supplere, udvikle og understøtte den kommunale kernedrift og supplere ejendomsdriften i boligområderne og dermed bidrage til at afhjælpe nogle af de sociale udfordringer, der manifesterer sig lokalt i de udsatte boligområder. Boligsocialt arbejde handler dermed ikke om at overtage opgaver fra kommune og ejendomsdriften eller opgaver, som beboergrupper i forvejen løfter. Indsatsen skal derimod understøtte en positiv udvikling af boligafdelingerne gennem nedenstående 4 mål for den boligsociale indsats:
-
Udvikle velfærdsområdet
-
Bygge bro til den kommunale kernedrift
-
Understøtte fsb’s øvrige kerneområder
-
Styrke naboskab og sammenhængskraft
Den nuværende boligsocial helhedsplan Beboerprojekt Bispebjerg blev sat i gang i 2017 og løber til medio af 2021. Helhedsplanen er fortrinsvist finansieret af midler fra Landsbyggefonden, medfinansieres af Københavns Kommune, fsb's drift og beboerne selv. Helhedsplanen koordineres fra et lokalt sekretariat på Smedetoften 14, 1. sal.
Det gør vi i tæt samarbejde med afdelingsbestyrelser og ejendomskontorer i de 9 afdelinger, vi dækker:
Birkebo
Bispeparken
Degnegården
Dommerparken
Gravervænget/Møllerlodden
Kantorparken
Klerkegården
Klokkergården
Munkevangen
Vi samarbejder naturligvis også meget tæt med kommunale forvaltninger, foreninger,
institutioner og netværk på hele Bispebjerg.
Vores medarbejdere
Asbjørn Joensen
Lone Andersson
Iain Silbiger
Rasmus Nielsen
Kia Bregenov-Beyer
Sabira Ghulam
Sarah Sigurdsson
Stine Larsen
Sofie Olsen
Børnedemokrati drejer sig om styrkelse af børne- og unges kompetencer omkring demokratiske processer, hvad det betyder at tage ansvar for sit lokale miljø, og hvordan man opfatter naboskab og fællesskaber. Helhedsplanen understøtter pt. 2 børnebestyrelser for børn mellem 8-14 år (i afdelinger Gravervænget/Møllerlodden og Munkevangen) som har eksisteret i flere år, og samarbejder med fsb's ordinære bestyrelser. I de kommende år skal der etableres flere nye børnebestyrelser med hjælp af frivillige. Børnebestyrelser laver fællesaktiviteter for andre børn, unge og voksne fra deres afdeling.
Et samarbejde med frivillige og Sarah fra Beboerprojekt Bispebjerg er med til at stable det på benene.
Hvor og hvornår foregår det?
Der findes to børnebestyrelser på Bispebjerg: Munkevangen og Gravervænget/Møllerlodden. Begge børnebestyrelser
mødes hver måned for at debattere dagens dagsorden og slutter som regel af med fællesspisning.
Munkevangen holder til på Frederikssundsvej 113 og Gravervænget/Møllerlodden holder til på Skoleholdervej 19.
Børnebestyrelser
Vil du høre nærmere om Børnebestyrelser?
Så kontakt Sarah på tlf. 20 16 46 01 eller på hendes mail lfh@fsb.dk
